© 2018 / 2022 Stichting Cultuurkerkje Winssen
Cultuurkerkje Winssen
In het cultuurkerkje van Winssen is binnenkort een verkooptentoonstelling van kleurrijke schilderijen van bloemen. Er worden aquarellen en olieverfschilderijen verkocht onder het motto: “Er zijn overal bloemen voor wie ze wil zien”. De verkoopdata zijn zaterdag 23 en zondag 24 april en zaterdag 30 april en zondag 1 mei: en op al deze dagen van 11.00 – 16.00 uur.
De opbrengst van de verkoop gaat naar de volgende groene, lokale goede doelen in Winssen. 1. de aanleg van meer natuur langs het Winssense klompenpad, ofwel het Ambts- en Rijkspad, door middel van de aanplant van streekeigen hagen: hiermee bedoelen we kleine landschapselementen en bosjes ten behoeve van de vergroting van de biodiversiteit en het creëren van een meer divers landschap. Een klompenpad is een bewegwijzerde wandelroute door (voormalig) agrarisch gebied. De paden zijn ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland samen met een groep lokale vrijwilligers. Met het “behagen” van deze oude paden met struiken zoals Gelderse roos, meidoorn,  sleedoorn en kardinaalsmuts wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Voor iedere €100,- wordt 20 meter haag geplant langs de 15 kilometer lange wandelroute rond Winssen.
2. het behoud van de historische naast de Sint Antonius van Paduakerk in  door aanplant van nieuwe
hoogstamfruitbomen. Voor iedere €100,- wordt een nieuwe, streekeigen hoogstamfruitboom geplant. Alle activiteiten betreffende de realisering van de goede doelen vinden plaats in nauwe samenwerking en in nauw overleg met het bestuur van de Stichting Cultuurkerkje Winssen en met de lokale vrijwilligers van het Winssense klompenpad en Dorpsboomgaard. De schilderijen in de expositie zijn van de hand van Nettie Verheijen-Reijnders (1922 – 2018). Geïnspireerd door de schoonheid van de natuur maakte Nettie gedurende haar leven oneindig veel prachtige, kleurrijke kunstwerken: Natura Artis Magistra, ofwel de natuur is de leermeesteres van de kunst. Netties dochters, Jeannette en Carolien, exposeren en verkopen de schilderijen van hun moeder en laten nu, andersom, de natuur profiteren van de kunst. Er hangen van 23 april tot en met 1 mei ongeveer twintig schilderijen in het Cultuurkerkje. Om de kunst betaalbaar te houden variëren de prijzen van de aquarellen en van de olieverfschilderijen van €25,- tot €175,-. Als  alternatief voor een schilderij worden ook ansichtkaarten verkocht, waarop zowel schilderijen zijn afgebeeld die in het Cultuurkerkje hangen, als kunstwerken die niet geëxposeerd worden.  Schilderijen kunnen gekocht worden op de bovengenoemde verkoopdagen van 11.00  – 16.00 uur in het Cultuurkerkje. De dochters van Nettie, Jeannette en Carolien, heten u dan graag van harte welkom.